Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Νέας ΓενιάςΤο Ποτάμι επεξεργάζεται λεπτομερή στρατηγική για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της νέας γενιάς, η οποία σύντομα θα ανακοινωθεί και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση με το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, την οποία παρακολούθησε λόγω της σημασίας της ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 17/5 μεταξύ αντιπροσωπείας του Τομέα- αποτελούμενης από τον Συντονιστή του Τομέα Νίκο Παπαδάκη και τα μέλη του Τομέα Όλγα Δούρου, Δήμητρα Γιαννάκη, Πάρη Βυλλιώτη - και του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Παυσανία Παπαγεωργίου, καθώς και της Ιουλίας Πύρρου, ειδικής συνεργάτη του Γ.Γ. Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης.
Από τις συναντήσεις αυτές που διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
1. Η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει τις δομές που ασχολούνται με προβλήματα της νεολαίας σε πλήρη υποβάθμιση, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν τα στελέχη των δομών αυτών.
2. Η υποχρηματοδότηση ζωτικών δράσεων και η απώλεια πόρων από διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια έχει στην ουσία ακυρώσει και αφοπλίσει την Γ.Γ.Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης από κάθε πραγματική δυνατότητα παρέμβασης.
3. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα είναι αμφίβολο αν και σε ποια έκταση δικαιολογείται η διατήρηση της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης στη μορφή που είναι σήμερα.
4. Οι δράσεις που διαχειρίζεται αυτήν τη στιγμή η Γενική Γραμματεία, περιορίζονται, λόγω της πενιχρής χρηματοδότησης, στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και τη δωρεάν νομική βοήθεια προς ευπαθείς ομάδες. Δράσεις σημαντικές που όμως δεν επαρκούν.
5. Ο κ. Παπαγεωργίου, μας διαβεβαίωσε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και ότι καταρτίζεται Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής για τη νεολαία.
Το Ποτάμι με πνεύμα καλής πίστης και συνεργασίας και όχι στείρας αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί υπεύθυνα όταν δημοσιοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο.
6. Προς το παρόν ο Τομέας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Ποταμιού διαπιστώνει ότι αν και η νέα γενιά έχει χτυπηθεί αδυσώπητα από την κρίση και την ανεργία και παρόλο που υπάρχουν κοινοτικά προγράμματα και πόροι που θα μπορούσαν να αμβλύνουν τα προβλήματα, οι δομές που ιστορικά λειτούργησαν ως συντονιστικοί πόλοι διαχείρισης των σημαντικότερων προβλημάτων της ελληνικής νεολαίας έχουν αφεθεί στην τύχη και την απραξία.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8NObNg7brBUJ:topotami.gr/2i-sinantisi-tou-tomea-athlitismou-ke-neas-genias-gia-ta-provlimata-tis-neoleas/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=gr