Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Η τύχη στα χέρια μας

Αγαπητοί φίλοι (και οι υπόλοιποι) ,
Έχουμε την τύχη ακριβώς επειδή ζούμε σε τόσο περίεργη εποχή να αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και στους γύρω μας το λεγόμενο "when the going gets tough the tough get going" ("όταν οι καταστάσεις γίνονται σκληρές , οι σκληροί συνεχίζουν").
Είναι μοναδική ευκαιρία να (απο)δείξουμε τον πολιτισμό μας, να πάρουμε τη δύναμη στα χέρια μας, να αλλάξουμε τον κόσμο.

Να αλλάξουμε τον κόσμο. Ποιος δεν το είχε σκεφτεί αυτό όταν ήταν μικρός. Μα τι συνέβη και όταν μεγαλώσαμε το ξεχάσαμε αυτό. Τότε εγώ ένιωθα την ανάγκη να κάνω "κάτι" , μια προσφορά για τους γύρω μου με μοναδικό όφελος αυτό το συναίσθημα της ικανοποίησης ότι προσέφερα, ότι βοήθησα, ότι άλλαξα (κάτι για τον) κόσμο.

Με αφορμή τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και τον νομικό πολιτισμό, τον οποίο διαθέτουμε και μπορούμε απλά να επαναφέρουμε, υπενθυμίζεται σε όλους μας πως υπάρχει και η άλλη λύση για να επιλύσουμε τις διαμάχες με τους γύρω μας. Ο διάλογος, η μικρή υποχώρηση , η προσμονή για ένα καλύτερο αύριο με τον "αντίπαλο".

Σήμερα, είναι η μέρα που πρέπει να χωνέψουμε πως "αντίπαλος" δεν είναι το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας αλλά η πορεία των δικών μας (υπερ)ατομικών συμφερόντων. Το πραγματικό όφελος δεν είναι πάντα οικονομικό, δεν είναι πάντα τα χρήματα. Οι περισσότερες δίκες στηρίζονται στην αυτοικανοποίηση, στην τέρψη  του "ρημαδοΕΓΩ", η απόλυτη φθορά των ψυχικών αποθεμάτων μας.

Όλες οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν με τον διάλογο. Ok, ίσως κάποιες να μην λύνονται έτσι απλά, όμως η προσπάθεια και μόνον για την συμφιλίωση θα οδεύσει την οποιαδήποτε διαφορά σε άλλο επίπεδο και με την πάροδο του χρόνου, θα "ωριμάσουν" οι συνθήκες για μια win-win επίλυση.

Γνωρίστε τη Διαμεσολάβηση, μάθετε για τις ευκαιρίες που δίνει. Συμφιλιωθείτε με τις τακτικές διαπραγμάτευσης.

Εδώ είναι ο κόσμος. Έδω είμαστε και μεις.
Αρχίζοντας από τις άμεσες υποθέσεις μας, ας τον αλλάξουμε επιτέλους.

https://www.youtube.com/watch?v=DVg2EJvvlF8